20 Ekim 2012 Cumartesi

Engin DİNÇ - Peşin olanı seviyoruz


Annene de ki: "Beni ateşe at..." kıyabilir mi sana? Ona o merhameti veren Allah(C.C.) seni cehenneme atar mı? Rabb’imiz kendinden olanın bir gölgesini dünyaya yansıtmıştır. Anneye verilen merhametin akıl sınırlarına sığmayan büyüklükte Rabb’imizde olmasa her günahın cezasını dünyada o saniyede çekerdik, işte o zaman bir tane günah işleyen olmazdı. Çünkü insan peşin olanı sever. Mükâfatında, azametinde peşin olanından etkilenir, peşin olanını ister.

Peşincidir insanoğlu; dört rekât namaz kılmaya üşenen insana desek ki: “Beş saat aralıksız namaz kılana ev hediye, araba hediye ediyoruz.” İşte bir de o zaman bakın… O dört rekât namaz kılamayanlar aralıksız, durmaksızın namaz kılarlar. İspatıdır denilenin; insan peşin olanı sever.

İnsanların peşini sevdiğini Rabb’imiz Allah(C.C.) Kelam-ı Kadim olan Kur’an-ı Kerim’in İnsân Suresi 27. Ayette şöyle buyuruyor: “Şu insanlar bu peşin dünya hayatını arzulayıp, önlerinde kendilerini bekleyen o ağır günü ihmal ediyorlar.”

Peşinci olmazsa insan işte o zaman kurtuluşa ermiş olacaktır. Peşinci oldukça dünyada zevk, şan-şöhret içerisinde yaşayarak zenginlik içerisinde bir ömür geçirecektir. Allah(C.C.) istediğine verir, istediğinden ise kısıtlar. O(C.C.)’nun bir kâfiri bu dünya da zengin etmiş olması bizleri aldatmasın. Çünkü onlar bu dünya da zenginliği, zevki yaşayacak olup ahrette azap göreceklerdir. Allah(C.C.) secde edip, oruç tutanı, zekât veren ve kendisi için kurban keseni sever. Cennette o kimseler için köşkler vaat etmiştir.

Allah(C.C.) peşinci olmayanlar için, kendisine samimiyetle bağlı olan kulları için buyurmuştur ki: “Muhakkak ki müminler, mutluluk ve başarıya erdiler. Onlar namazlarında tam bir saygı ve tevazu içindedirler. Onlar boş şeylerden uzak dururlar. Onlar zekâtı ifa ederler. Onlar mahrem yerlerini günahlardan korurlar. Yalnız eşleri ve cariyeleri ile ilişki kurarlar. Çünkü bunu yapanlar ayıplanamazlar. Ama bu sınırın ötesine geçmek peşinde olanlar, işte onlardır haddi aşanlar! O müminler üzerlerindeki emanetleri gözetirler, verdikleri sözleri tam tamına tutarlar. Onlar namazlarını vaktinde eda edip zayi etmekten korurlar. "İşte varis olanlar, ebedi kalacakları Firdevs cennetine varis olanlar onlardır onlar."” (Mü’minûn Suresi 1-11 Ayetler)

Tam bir samimiyet ile Hakk’a gerçek bir kul olmayı Rabb’imiz Allah(C.C.) bizlere de nasip etsin İnşAllah…
Allah(C.C.) ahrette zenginlik vereceği biz insanlardan bir tek isteği vardır. Kelam-ı Kadim olan Kur’an-ı Kerim’in Bakara Suresi 238. Ayette buyuruyor ki: “Namazlara, hele salât-ı vustaya dikkat edin ve kalkıp huşû ile Allah(C.C.)'ın divanında durun.”

20.10.2012
Engin DİNÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder