6 Mayıs 2012 Pazar

Engin DİNÇ - Soykırım Varsa Oykırımı Yok


Soykırım’ı kabul etmeseler onlar için oykırım olacaktı…
Fransa meclisinden 22.12.2011 tarihinde geçen yasa ile artık “Ermeni soykırımı yoktur” diyenlere ceza verilecek. Bodur Sarkozy: ERMENİ SOYKIRIMI YOKTUR, AMA CEZAYİR SOYKIRMI VARDIR.
Sözlerime son derece sert başlamayı bende istemezdim. Hiçbir canlının gönlünü kırmamak, kırdığımdan özür dilemek hayat tarzım olmuştur. Gelin görün ki ben de her insan gibi bir milliyetçiyim!
Kabul edilen bu yasa ne için kabul edildi, kime hizmet için edildi, bunun altındaki asıl amaç nedir? Bu sorulara büyük cevaplar istiyor bu millet… Öyle geçiştirmeyin adam olun da adam gibi cevap verin!
Suriye, haklına zulme başladı; Türkiye hopp dur dedi. Aman ya! rabbim ne oluyor derken bir baktık Rusya, Suriye’ye yardım için savaş gemilerini gönderdi. Karadeniz’e savaş gemilerini indirdi. Ermenistan’ın Türkiye sınırına asker konuşlandırıldı . İran bile ben bunların yanındayım dedi. Hemen ardından Fransa meclisinden bu yasayı geçiriverdi. Bundan önce İsrail için ABD başkanı Obama şu sözleri söyledi: “Hiçbir müttefik İsrail’den önemli değildir.” Oysa İsrail bizim Mavi Marmara isimli gemimizi vurmuştu ve aramızda soğuk rüzgarlar esiyordu. Müttefikimiz ABD bizi değil son eyaleti İsrail’i savundu…
Hadi, dürüstçe kendinizi bir yargılayın hata kimde? Bizde mi yoksa onlarda mı? Kim olduğun önemli değil yargıla bir arkadaş. Bana doğruları söyleme benden sakla ama bir defa gece yatarken yorganı kafana çek ve gerçekleri itiraf et… Sayın başbakanım sorgula: Davos da van minits (One Minute’s) dediniz tamam, tamam da bu gün nerede o minitleriniz? Yargıla kendini millet: Bir Türk dünyaya bedeldi hani nasıl İsrail vurabildi Mavi Marmara’yı? Ne oldu 9 Türk öldü gıkın çıkmadı! Konuşamadı kimse çünkü biz atalarımızı çok dinleriz onlar demiş ya: Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye o yüzden canın bedenindeyse asker şehit olmuş sana ne, Mavi Marmara da bir genç şehit olmuş sana ne değil mi? Yılan sana dokunmadı terdin yok tasan yok lafa gelince sen dünyaya bedelsin!
Gelelim gerçek soykırımlara…
1830-1962 yılları arasında Cezayir, Fransız mandası altındaydı. Yıllarca sömürülen Cezayir de tam 1.500.000 insan katledildi. 8 Mayıs 1945 de bağımsızlık vaadi verilen Cezayirliler Setif şehrinde bağımsızlık kutlamaları yaparken Fransızlar tarafından ağır makinalı tüfeklerle tarandı. Fransa bunun hesabını versin…
Fransa’nın Soykırım gerçeği
Fransa’nın 1945 de yaptığı soykırım kendi generallerince de itiraf edilmiş ve kabul edilmiştir.
Cezayirli üst düzey yönetici ve Mayıs 1945 Vakfı Başkanı; Muhammed El Korso:“Fransızlar ve uluslararası kamuoyu bilmelidir ki Fransa Mayıs 1945’de gerçek bir soykırım işlemiştir.”
Cezayir devlet başkanı; Abdülaziz Bouteflika“Cezayir sömürgecilik ve bağımsızlık savaşı dönemlerinde işlenen tüm bu suçların Fransa tarafından kabul edilmesini beklemeyi hiçbir zaman bırakmamıştır.”
İşkence tekniği uzmanı Emekli Tuğgeneral Paul Aussaresses SDEDE’ye bağlı istihbarat subayı olarak 1955 de Cezayir’e tayin edilmiş. NFL’yi bastırmak için Tuğgeneral Jacques Massu bağlı 10. Hava indirme tugayına bağlı özel timi komuta etmiş ve bu görev sırasında 1509 kişiyi yargısız infaz ettiklerini itiraf etmiştir.
Apaçık ortadadır ki Fransa, Cezayir de büyük bir soykırım yapmıştır. Şimdi olması gereken, TBMM de bu duruma bir misilleme yapmalı ve “Cezayir soykırımı yoktur diyen cezalandırılır” diye bir yasayı meclisten geçirerek kabul etmelidir.
Dağda canlı yakaladığı PKK’lıyı korkutmayan bir milletin askeri masum’a silah sıkmaz!
Çanakkale de yaralı düşman askerini taşıyan bir milletin askeri masum’a silah sıkmaz!
Gelibolu de birisi düşman birisi Türk askeri yaralı yere yığılmışken, cebinden gazlı bez çıkartarak düşman askerine uzatıp  “ben ölüyorum sar yaranı da sen yaşa” diyen bir milletin askeri masum’a silah sıkmaz.
Atalarımızın dinine, milletine, vatanına bağlı olduğu yaptığından bellidir. Vahşetlerin yaşandığı savaşlarda bile insan’a verdiği değerler yaptıklarından bellidir. Arşivlerini açıp da yaptıkları soykırımları göstermeye korkan bir milleti öldürecek kadar, soykırım yapıp yok etmek isteyecek kadar alçalmaz benim ırkım…
ERMENİ SOY KIRIMI YOKTUR, CEZAYİR SOYKIRIMI VARDIR…
Cezam neyse kessinler…
Engin DİNÇ
23.12.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder